Pod Teleskopom – Support. Don’t Punish!

Svake godine 26. jun posvećujemo nekoj specifičnoj temi iz oblasti politike prema drogama, a ove godine pričamo o bezbednosti žena u javnom prostoru, spajkingu, problematičnim narativima s kojima se srećemo, i načinima na koje trenutne politike prema drogama nesrazmerno pogađaju žene.

Ideja ovogodišnjeg Support.Don’t Punish! događaja je da kroz panel diskusiju skrenemo pažnju na jednu od direktnih posledica kriminalizacije upotrebe droga – problem bezbednosti u javnom prostoru, te otvorimo pitanje kako, kome i da li prijaviti nasilje koje se dogodi ukoliko je neko pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, bilo da su one konzumirane sa namerom ili su podmetnute u piće.

Panel će se održati 28. juna u KC Dorćol (Mike Alasa 48, Beograd) sa početkom u 18 časova.

Na panel diskusiji ćemo uz predstavnice udruženja građanki FemPlatz, Re Generacije i već dobro poznatog Ovarijuma imati prilike da vidimo gde se tačno preklapaju noćni život, javni prostor, bezbednost, psihoaktivne supstance, i internet, kao i da čujemo rezultate dva istraživanja, i  popričamo o važnosti dizanja svesti o ovim temama.

Cilj ovog događaja je skretanje pažnje na bezbednost žena kao učesnica u prostorima za zabavu (kafići, festivali, barovi) i javnim prostorima oko mesta za izlaske, te otvaranje dijaloga na kojin način da se se zajedno borimo protiv nasilja nad ženama. 

Vidimo se u utorak gde će gore navedeni problemi biti pod teleskopom!