Smernice za #BezbedanParty: predlozi za unapređenje javnih politika u cilju povećanja bezbednosti mladih u noćnom životu

“Smernice za #BezbedanParty: predlozi za unapređenje javnih politika u cilju povećanja bezbednosti mladih u noćnom životu” nastale u okviru projekta #BezbedanParty su konačno stigle!

U smernicama se nalazi detaljan prikaz javnih politika relevantnih za temu projekta, kao i rezultati naših redovnih aktivnosti i istraživanja, ali i fokus grupa i ankete sprovedenih u okviru projekta #BezbedanParty.

Na kraju samog dokumenta nalaze se i konkretni predlozi za izmene strategija, akcionih planova, zakona i rada organizacija civilnog društva, kao i obrazovno-vaspitnih ustanova, kako bi bila osigurana bezbednost mladih u noćnom životu i adekvatniji sistemski odgovor na rizike sa kojima se mladi mogu sresti u noćnom životu.

Ceo dokument je dostupan za preuzimanje OVDE.

Projekat #BezbedanParty je realizovan u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – Osnaži“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija.  Izneti stavovi ne odražavaju nužno zvanični stav Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.
Implementaciju ovog projekta strateški je podržala kancelarija za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije.