Održan Inicijalni sastanak povodom projekta #BezbedanParty

U sklopu projekta #BezbedanParty, u ponedeljak, 20.12. održan je Inicijalni sastanak sa donosiocima odluka, predstvnicima/ama organizacija civilnog društva, i pripadnicima/ama ciljne grupe.

Na sastanku smo predstavili ciljeve i aktivnosti projekta, i sa učesnicima započeli razgovor o važnosti ovakvog projekta i načinima na koje zajedničkom saradnjom možemo započeti rad na ovim temama.

Uvodnu reč dala je izvršna direktorka NVO Re Generacija, a nakon nje, prisutnima se obratio Jovan Vojnović ispred Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovali/e predstavnici/e Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije, Kancelarije za mlade Stari Grad, Centra za omladinski rad, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva omladine i sporta, Ministartsva zdravlja i Stalne konferencije gradova i opština, ali i predstavnici/e organizacija civilnog društva iz Mreže za politike prema drogama Jugoistočne Evrope, kao i kluba studenata Akcioni potencijal, Kluba studenata etnologije i antropologije KSEA, uz prisustvo brojnih mladih ljudi kojih se ovaj projekat direktno tiče, a koji su pokazali zainteresovanost za isti.

Kao veoma bitnu činjenicu vidimo prepoznavanje važnosti bezbednosti mladih u noćnom životu i spremnost svih prisutnih na sastanku da podrže projekat koji se bavi upravo ovom temom.

Kao organizacija koja za imperativ postavlja rad sa zajednicom i mladima, i uključuje ih u svakom koraku, posebno smo ponosni na činjenicu da je ideja za ovaj projekat došla upravo od naših vršnjačkih edukatora koji su i zaduženi za njegovo sprovođenje.

U narednom periodu, Re Generacija će održati individualne sastanke sa donosiocima odluka, ali i fokus grupe sa donosiocima odluka, predstavnicima organizacija civilnog društva, kao i mladima koji su aktivni u noćnom životu da bismo videli koji su konkretni koraci koje zajedno možemo preduzeti kako bismo postigli cilj projekta, i svi uživali u bezbednijem noćnom provodu!

U februaru nas čeka i trening za vršnjačke edukatore – pratite naš sajt i društvene mreže kako biste se prijavili na vreme!

Projekat #BezbedanParty je realizovan u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – Osnaži“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija.

Projekat je strateški podržan od strane Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije.